Circuit Rijvaardigheids Trainingen

Deelnemers welke voor het eerst op het TT circuit Assen rijden, of voor het eerst deelnemen aan een CRT-dag, worden in de minder ervaren groep ingedeeld. Dit heeft niets met snelheid te maken maar alles met veiligheid en gedragsregels.

Afhankelijk van het aanbod van deelnemers op desbetreffende dag worden de volgende richttijden voor de overige groepen gehanteerd.

  • Rondetijd TT circuit Assen: rondetijd ± 2:20 min. – ervaren groep
  • Rondetijd TT circuit Assen: rondetijd tussen 1:55 min. en 2:20 min. – Sportrijders
  • Rondetijd TT circuit Assen: sneller dan 1.55 min. – SportGridTime

De tijdwaarneming wordt gebruikt ter ondersteuning van de progressie van de rijder en om een evenwichtige groepsindeling mogelijk te kunnen maken.

Safety-cars, permanente videobewaking, racecontrol en uitgebreide medische faciliteiten behoren tot de vaste componenten op iedere CRT circuitdag.
Deze voorzieningen zijn uniek voor de Nederlandse en Europese verhoudingen, voor CRT zijn deze natuurlijk. Immers CRT, haar relaties en het TT circuit Assen staan voor optimale kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Minder ervaren groep

In deze groep worden rijders ingedeeld die nog niet eerder op het TT circuit Assen hebben gereden en rijders die nog meer ervaring willen opdoen voordat zij naar de ervaren groep doorstromen.
In de minder ervaren groep worden de deelnemers in al hun vijf praktijksessies begeleidt door
CRT-instructeurs en zij rijden de 1e, 2e, 3e en de eerste helft van de 4e sessie achter hun groepsinstructeur. In de tweede helft van de 4e sessie en na twee ronden in de 5e sessie is het voor de deelnemers in minder ervaren groep vrij rijden. Deelnemers in de minder ervaren groep krijgen uitleg aan de hand van een DVD presentatie en een extra theorieblok in het Mediacentrum. Aansluitend aan iedere praktijksessie volgt er een korte evaluatie in het parc-fermé door de groepsinstructeur.
Bij de afsluiting krijgen alle deelnemers een CRT-certificaat van deelname op naam met hun rondetijd.
De rondetijden van deze groep liggen na 20 minuten van de praktijksessie in de bakjes tegenover Riders-Info.


Ervaren groep

In de ervaren groep worden de deelnemers in al hun vijf praktijksessies begeleidt door
CRT-instructeurs en zij rijden de 1e, 2e en de eerste helft van de 3e sessie achter hun groepsinstructeur. In de tweede helft van de 3e sessie en na twee ronden in de 4e en 5e sessie is het voor de deelnemers in ervaren groep vrij rijden. Aansluitend aan iedere praktijksessie volgt er een korte evaluatie in het parc-fermé door de groepsinstructeur.
De rondetijden van deze groep liggen na 20 minuten van de praktijksessie in de bakjes tegenover Riders-Info.

Begeleiding

De begeleiding door de CRT-instrukteurs in de groepen minder ervaren en ervaren, zowel op als naast de baan, is bij het inschrijfbedrag inbegrepen. De begeleiding bij deze groepen zit standaard bij het inschrijfbedrag in. Je hoeft hiervoor dus nog niet een keer extra te betalen.

Sportrijders

De groep Sportrijders is bedoelt voor deelnemers die al vaker een CRT-dag hebben gereden maar die de SportGridTime sessies nog een stap te ver vinden. De groep Sportrijders wordt niet begeleidt door instrukteurs en rijden vijf vrije sessies. De groep is in principe niet toegankelijk voor rijders die in het bezit zijn van een race-licentie.
Mocht het praktisch aanbod voor deze groep niet het maximum aantal deelnemers halen dan wordt deze groep aangevuld met rijders uit de reguliere SportGridTime.
De rondetijden van deze groep liggen na 20 minuten van de praktijksessie in de bakjes tegenover Riders-Info.

SportGridTime

Alleen voor ervaren circuitrijders en rijders die in het bezit zijn van een racelicentie bestaat de mogelijkheid om in te schrijven voor SportGridTime sessies (SGT). Deze SGT-sessies worden niet begeleidt door instructeurs.
De rondetijden van deze groep liggen na 20 minuten van de praktijksessie in de bakjes tegenover Riders-Info.

OW Cuplicentiecursus

CRT organiseert ook de OW Cuplicentiecursus voor het behalen van je OW Cuplicentie. Na het goed afsluiten van deze cursus kun je wedstrijden gaan rijden in de populaire Open Wegrace Cup waarin met één klasse 300cc, twee klassen 600cc en met drie klassen 1000cc motoren wordt gereden. De klassen zijn gescheiden door middel van klasse-limiettijden.
Er zijn meerdere organisatoren van motorraces welke de OW Cup licentiecursus erkennen voor deelname aan de door hen georganiseerde races.
Klik voor meer info over de OW Cupraces op deze link: OW Cupraces

Inschrijvingen

Let op, onze inschrijvingen zijn persoonsgebonden. Mocht je op het laatste moment toch zelf niet kunnen maar een vervanger hebben neem dan hierover contact met CRT op. Een deelnemer mag dus niet zijn praktijksessie aan een ander geven en/of doorverkopen zonder dat de organisatie hiervan op de hoogte is gesteld en heeft goedgekeurd. Wordt niet aan deze regel voldaan kan er uitsluiting van deelname volgen zonder restitutie van het inschrijfgeld.

Annulering

Bij het afmelden binnen 3 weken tot 1 week voor een evenement wordt € 50,00 administratiekosten berekend.
In geval van pech, valpartij, motorschade of welke andere reden dan ook binnen zeven dagen voor het evenement volgt er geen restitutie van het inschrijfgeld. Een en ander in overleg met de organisator CRT.
Annuleren of verplaatsen van geboekte CRT circuitdagen is alleen mogelijk  door het sturen van een email naar: info@crtholland.nl


Inschrijfbedrag CRT-dag

Het inschrijfbedrag voor een CRT-dag is inclusief koffie om 07.30 uur in het Mediacentrum, rijnummer, huurtransponder, tijdwaarneming en CRT-deelnamecertificaat op naam voor deelnemers in de minder ervaren groep. 

Inschrijfbedrag minder ervaren en ervaren groep is inclusief begeleiding door CRT gecertificeerde instrukteurs.
Verder sluit CRT voor iedere deelnemer een persoonlijke ongevallen verzekering af, de premie van deze verzekering is bij het inschrijfbedrag inbegrepen.