CRT 9 april - IDC MasterClass 10 april

Vrijdag 9 april werd de eerste CRT circuitdag van het seizoen 2021 op het TT Circuit Assen verreden. Weersomstandigheden waren fris maar goed te doen.
Naast de ervaren groep, en meerdere groepen SportGridTime, stond de CRT racelicentiecursus gepland. Voor de 44 deelnemers in deze groep was het hard werken op het circuit tijdens de intensieve praktijksessies met meerdere proefstarts en hard werken naast de baan tijdens theoriesessies en het theorie examen.

IDC MasterClass

Op zaterdag 10 april werd de IDC MasterClass verreden met een trainingsprogramma met klassen indelingen en proefstarts gelijk aan een IDC race. Voor nagenoeg alle deelnemers kon na 6 maanden eindelijk de eerste meters gemaakt worden op het circuit waarop de meeste IDC races verreden worden. Zinvolle trainingen dus welke tot ver in de middag op een droge baan verreden werden.

Tijdens de trainingssessies wisten rijders en teams hun afstelling meer en meer te optimaliseren wat resulteerde in rondetijden in de 600 van 1.44 min. en in de 1000 van 1.41 min. Indrukwekkende rondetijden die aangeven dat rijders beslist niet stil stonden.
Verkregen data kan in de komende periode geanalyseerd worden en in de set up van de motor verwerkt worden.

Rondetijden

Voor de rondetijden van vrijdag 9 april klik je op deze link:
Rondetijden vrijdag 9 april 2021

Voor de rondetijden van zaterdag 10 april klik je op deze link:
Rondetijden zaterdag 10 april 2021