CRT Holland trapt motorsportseizoen 2020 groots af . .

CRT Holland trapt het motorsportseizoen 2020 groots af met een 3-daags event op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni op het TT Circuit Assen.
Drie dagen boordevol motorsport maar zonder publiek.

In het 28-jarige bestaan van CRT Holland hebben onze klanten nog nooit zo lang moeten wachten om op het prestigieuze TT Circuit Assen te kunnen rijden. Echter, de ernst van de Covid-19 pandemie liegt er niet om en onze eerste prioriteit is te alle tijde de veiligheid van onze deelnemers maximaal te waarborgen.
Vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni waren eerst gereserveerd voor de unieke FIM Endurance Legend Cup. Nu zijn deze dagen omgezet tot circuit-rijvaardigheids-trainingen en vrij rijden sessies op type 3 dagen waarop een dynamische geluidlimiet van 101 dB geldt

Corona protocol

Dankzij een goed opgesteld Corona protocol is het mogelijk om op een verantwoorde wijze onze passie van motorrijden en motorsport te beoefenen op het TT Circuit Assen.
Eerste vereiste in deze is wel dat een ieder de gestelde regels moet opvolgen. Gezien de ervaringen van de afgelopen maanden weet een ieder dat het Coronavirus een geduchte tegenstander is waar je uiterst serieus mee om moet gaan.

Annuleringen OW Cupraces 

Volgens de RIVM richtlijnen is het niet mogelijk om races voor het Open Nederlands Kampioenschap wegrace te organiseren tot 1 september 2020. Dit is natuurlijk een bittere pil voor al onze OW Cup licentiehouders, het TT Circuit Assen, de organisatie en de Nederlandse motorsport.
De geplande OW Cupraces tot 1 september, plus de 501 km Endurance op het TT Circuit Assen op zaterdag 18 juli, gaan niet door. Mocht er eventueel een versoepeling in de regels komen gaan wij in overleg over de mogelijkheden welke er op dat moment zijn.
Ook is de OW Cuprace in Oschersleben op zaterdag 13 en zondag 14 juni geannuleerd. Onzekerheden over ja dan nee als niet noodzakelijk verkeer in Duitsland te mogen reizen en ja dan nee veertien dagen quarantaine zijn o.a. hier debet aan.

Exclusieve training OW Cup-licentiehouders

Speciaal voor de OW Cup-licentiehouders gaat de CRT-organisatie exclusieve trainingsdagen inplannen. Op deze dagen kunnen licentiehouders, na een lange winter- en voorjaarsstop, de trainingen weer oppakken en het nieuwe aangeschafte en aangepaste materiaal verder ontwikkelen. De trainingen op zaterdag 6 juni zijn exclusief zijn voorbehouden voor OW Cup jaar- en daglicentiehouders met dezelfde groepsindeling als bij een OW Cuprace.
Gezien dezelfde groepsindelingen als bij een OW Cuprace kun je aan de hand van de rondetijden een juiste vergelijking maken met de andere rijders in jouw klasse.
Opstelling vindt plaats bij de vooropstelling in het paddock waarbij wij aan de hand van de rondetijden rijders gaan opstellen.
Door deze opstelling krijgen wij dan ook geen snelle rijders tussen minder snelle rijders en andersom wat weer ten goede komt aan de veiligheid.

Zaterdag 6 juni

Deze eerste exclusieve trainingsdag voor OW Cup-licentiehouders is zaterdag 6 juni.
Aan de hand van de reakties na zaterdag 6 juni nemen wij een beslissing of dit programma ook op andere dagen toegepast gaat worden.
Alle inschrijvingen voor de OW Cuprace van zaterdag 6 juni worden omgezet van de OW Cup-site naar de CRT-site.

Inschrijven CRT-dagen

Inschrijven voor de geplande CRT-dagen en CRExperience combitrainingen is digitaal mogelijk via onze websites of door het sturen van een mail naar Heidi: info@crtholland.nl

Meer informatie

Wij verwachten in de loop van de volgende week meer aanvullende informatie te kunnen verstrekken.

Tijdschema’s, protocol en infectiepreventie

Klik op de volgende links voor de tijdschema’s.
Tijdschema vrijdag 5 juni 2020
Tijdschema zaterdag 6 juni 2020
Tijdschema zondag 7 juni 2020

Klik op deze links voor het Corona-protocol en de Covid-19 infectiepreventie.
Corona protocol
Covid-19 infectiepreventie