NK Supersport 300

NK Supersport 300

Nieuw in 2018 is de klasse NK Supersport 300 die bij voldoende deelname wordt opgenomen in de OW Cupcompetitie. Insteek is dat deelnemers in deze klasse rij-ervaring gaan verzamelen op vergelijkbare circuits als het TT circuit Assen voordat zij de overstap maken naar een 600cc of 1000cc klasse.
Zowel de deelnemers als de organisatie zijn in afwachting van de animo. De deelnemer wil graag weten waar hij kan rijden, hoe lang hij kan rijden en tegen welke prijs. De organisatie wil weten hoeveel animo er bestaat om in de NK Supersport 300 in de OW Cupcompetitie op te nemen.
Eigenlijk is het “de kip en het ei verhaal”, wat was er eerder.

Startgelegenheid

Om met name startgelegenheid in het buitenland te kunnen bieden heeft de organisator een vol startveld nodig en uit ervaring weten wij dat dit in het eerste seizoen geen reëel uitgangspunt is.
Om startgelegenheid in Nederland te bieden ligt iets eenvoudiger. De NK Supersport 300 kan met eigen huldiging en eigen klassement geïntegreerd worden binnen de NK SportCup 600.
De NK SportCup 600 kent als klasse-limiettijd een rondetijd van langzamer dan 1.55 min. op het
TT circuit Assen. CRT en de OW Cup hebben in het verleden meerdere malen twee klassen samengevoegd totdat een klasse over voldoende deelnemers beschikte om als eigen klasse verder te gaan. Mocht in 2018 de NK Supersport 300 zo snel groeien dat deze klasse 24 rijders gaat krijgen zal de organisatie keuzes in deelnemende klassen op een OW Cuprace gaan maken.
Het seizoen 2018 zal derhalve een seizoen worden waar het animo van deelnemers gekoppeld moet worden aan startgelegenheid.

Kostenplaatje

Een belangrijk aspect in iedere klasse van de motorsport, dus ook in de NK Supersport 300, is het kostenplaatje. De beide dealers Edwin Ott Motoren uit Uitgeest en Ten Kate Motoren uit Nieuwleusen hebben een passend en vriendelijk geprijsde machine voor deze klasse opgebouwd.

Yamaha YZF R3


Klik op deze link voor info over de Yamaha YZF R3: https://www.ott-motoren.nl/product/yamaha-yzf-r3-race-klaar/

Honda CBR 500R SSP300


Klik op deze link voor info over de Honda CBR 500R SSP300: http://tenkateracing.com/new-bikes/let-s-race-cbr500r-ssp300

Reglement

Het FIM-reglement voor de NK Supersport 300 zal leidend zijn en dienen de motoren te voldoen aan de geluidnormen welke beschreven zijn in het OW Cup technisch reglement 2018.
Deelnemers vanaf 13 jaar zijn toegestaan in de NK Supersport 300. Deelnemers die niet over aantoonbare race-ervaring op permanente circuits beschikken zoals bv. TT circuit Assen dienen de CRT-licentietraining op vrijdag 13 april op het TT circuit Assen te volgen.

Vragen?

Voor vragen of inschrijvingen stuur je een mail naar Tessa: info@owcup.nl