NK Supersport 300 bij de OW Cup

Naast de CRT circuitdagen en de CRExperience combitrainingen is in de afgelopen jaren de CRT organisatie ook de initiatiefnemer geweest van de start van meerdere klassen in de motorrace waarin jonge rijders zich konden ontwikkelen. Samen met Ten Kate is destijds de Moriwaki Cup gestart, één van de succesvolste klassen ten aanzien van ontwikkeling van jonge rijders. Andere klassen die CRT gestart heeft en waaruit jonge rijders doorgestroomd zijn naar klassen en competities in de nationale en internationale motorsport zijn bv. de Suzuki Vobis SV Cup, JuniorCup, Juniorstock, Talentcup 600 en de Aprilia RS 250 Challenge.

NK Supersport 300

In 2018 gaat de NK Supersport 300 bij de OW Cupraces in Assen van start, deze klasse rijdt dan gecombineerd met de NK SportCup 600. Voor deelname van de NK Supersport 300 aan de OW Cupraces in Oschersleben en Dijon et Prenois bestaat nog geen zekerheid, dit heeft alles te maken met de opstart van deze nieuwe klasse en de groei van het aantal deelnemers.
Insteek van de OW Cup organisatie is dat jonge rijders redelijk betaalbaar een eerste start of doorstart kunnen maken in de motorsport bij de NK Supersport 300.

Klik op deze link voor het interview tussen Thorsten Lentink en Martin van Ellinckhuijzen over de NK Supersport 300: Interview NK Supersport 300

CRT licentiecursus

De OW Cup kent de regel dat rijders, welke niet over aantoonbare wedstrijdervaring beschikken met het rijden op een 300cc, 600cc of 1000cc op een vergelijkbaar circuit als het TT circuit Assen, eerst de CRT-licentiecursus op vrijdag 13 april dienen te volgen alvorens zij kunnen deelnemen aan OW Cupraces.
Deze regel geldt dus ook voor de deelnemers die van start willen gaan in de NK Supersport 300.

Reglementen

In het Technisch reglement OW Cup 2018 is een supplement voor de NK Supersport 300 opgenomen.
De OW Cupreglementen 2018 staan op de OW Cupsite en zijn via deze link te openen:
OW Cupreglementen 2018