Samenwerking Stichting DCN en CRT Holland gecontinueerd

“Ducati Club Race komende 3 jaar verder onder auspiciën van CRT Holland”

Tijdens de succesvolle 39e editie van de Ducati Club Race hebben CRT Holland en de Stichting DCN het samenwerkingscontract verlengd tot en met 2020. Het huidige contract liep vanaf 2014, waarin de overstap gemaakt werd van de KNMV naar het CRT Holland.

In 2014 is besloten om de Ducati Club Races te organiseren onder de vlag van CRT Holland, met als doel de DCR plezieriger en laagdrempeliger te maken voor de deelnemers. De afgelopen jaren is deze doelstelling gehaald. De reglementen blijken doeltreffend en toepasbaar te zijn voor de hobby-racer waarvoor dit evenement bedoeld is.

CRT Holland is een bewezen organisator, die weet wat de rijder wil en daarop in kan spelen. Daarnaast hebben ze momenteel de ONK-status van de motorsport in Nederland in handen. Deze succesformule haalt naast de breedtesporter, ook de topsporter naar de circuits met de OW Cup.
De afgelopen jaren is de samenwerking probleemloos verlopen en weten de rijders waar ze aan toe zijn, dit willen we graag continueren. Daarnaast beschikt een groot deel van de rijders al over een OW Cup-licentie, zodat deelnemen aan de Ducati Club Race laagdrempelig blijft.
In 2018 won de ex-MotoGP coureur Claudio Corti de Desmoquattro klasse en werd de Amerikaan Stefano Mesa tweede, wat aangeeft dat het internationale karakter van de Clubrace steeds sterker wordt.

Op de foto links Jeremayah de Vries van Stichting DCN rechts Hennie Lentink van CRT Holland.