Toegangsbeleid TT Circuit Assen per 08-07-2021

Hallo Motorsporter, 

Wij ontvingen vandaag onderstaand bericht van het TT Circuit Assen. Dit gaat dus gelden op de evenementen welke vanaf 8 juli door ons georganiseerd gaan worden op het TT Circuit Assen.

"Inmiddels zijn de volgende landelijke versoepelingen doorgevoerd. Dat is goed nieuws! Ook voor de activiteiten op het circuit heeft dit gevolgen. Kortgezegd kunnen wij op basis van een bewijs van vaccinatie of negatieve test binnen de hekken weer terug naar ‘normaal’.

Om dit te kunnen handhaven, werken we met ingang van 8 juli 2021 met de CoronaCheck app van de Nederlandse overheid, in combinatie met het legitimatiebewijs. Deze app is te activeren met:

  • Een vaccinatiebewijs (volledige vaccinatie), of
  • Een negatief testbewijs van Testen voor Toegang, of
  • Een herstelbewijs.

Dit geldt voor zowel deelnemers, organisatie, publiek, sponsoren, geaccrediteerde media als andere bezoekers. Mocht men niet over een smartphone beschikken, dan is als vaccinatiebewijs of negatief testbewijs ook het papieren afschrift afdoende.

De controle wordt uitgevoerd aan de poort, door 1 persoon van TT Circuit Assen en 1 persoon van de organisatie, met de Corona-scan app. Eenmaal binnen vervallen de restricties van de afgelopen maanden: geen namenlijsten aan de poort, geen maximale groepsgroottes binnen en buiten, geen anderhalve meter afstand, geen andere restricties wat betreft sanitair en andere ruimtes. Kortom: het wordt een stuk eenvoudiger en leuker voor u, uw deelnemers en hun aanhang.

Voor een vlotte afhandeling aan de poort moeten we met elkaar een aantal afspraken maken:

  1. Bij personen die in een auto arriveren, loopt de poortbewaking om de auto heen. We verzoeken eenieder om de ramen te openen en het bewijs plus legitimatie bij de hand te houden.
  2. Bij personen die met een motor arriveren, graag even stoppen en in de vrijstand. We verzoeken degene om het bewijs plus legitimatie binnen handbereik te hebben.

Op deze manier zorgen we er samen voor dat we een corona-vrij circuit kunnen aanbieden aan eenieder die onze mooie sport een warm hart toedraagt. Vooralsnog geldt het bovengenoemde beleid vanaf 8 juli tot en met eind augustus. Tot ziens op TT Circuit Assen!"