Info

CRT organiseert circuit-rijvaardigheids-trainingen voor motorrijders die onder deskundige begeleiding met hun eigen motor op het TT circuit van Assen willen rijden.
Hetzelfde circuit, hetzelfde asfalt waarop ook de Grand Prix- en World Superbike-rijders hun races rijden.

Klik op deze link voor de korte CRT promovideo: CRT promovideo

  • Al sinds 1992 heeft CRT ervaring met het organiseren van motorevenementen.
  • CRT organiseert Circuit Rijvaardigheids Trainingen voor motorrijders die onder deskundige begeleiding van gecertificeerde CRT-instructeurs op het TT circuit Assen willen rijden.
  • Inschrijven voor rijders die onder begeleiding willen rijden is op meerdere niveau's mogelijk.
  • Voor de ervaren circuitrijders is vrij rijden mogelijk
  • Ervaar, besef en respecteer het vermogen van je motor en leer hiermee om te gaan bij hoge snelheden met behulp van ervaren CRT-instructeurs.
  • CRT dagen zijn er voor alle type motorrijders. Voor de motorrijder van de straat, voor de mooi weer rijder, voor de doorgewinterde toerrijder en voor de wedstrijdrijder.
    CRT biedt ook mogelijkheden voor groepen om deel te nemen aan een CRT-dag zoals bv. voor personeelverenigingen of voor merkenclubs.
    Neem voor de mogelijkheden kontakt op met de CRT organisatie.

Bandenservices

Bij iedere CRT-dag zijn er bandenservices van meerdere merken op het paddock aanwezig. Zij geven adviezen over bandenspanningen en kunnen banden wisselen.

Technische ondersteuning

De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de perfecte technische staat van zijn motor. Mochten er zich gedurende de CRT-dag technische problemen voordoen dan kan de
CRT-deelnemer hiervoor terecht bij Edwin Ott Motoren in pitbox 8, welke gespecialiseerd is in Yamaha motoren, en bij de oplegger van RR Motorsports welke zich gespecialiseerd heeft in BMW motoren. Beide specialisten beheersen overigens ook over de technische achtergrond van alle andere merken motoren.

HK-Suspension

Zowel bij het rijden op een circuit als op de weg is een optimaal afgestelde vering elementair. Tijdens iedere CRT-dag geeft HK-Suspension een theorieblok over vering aan CRT-deelnemers die voor het eerst deelnemen aan een CRT-dag. Gedurende de dag stelt de veringsdeskundige in de HK-Suspension pitbox kosteloos de voor- en achtervering af van de CRT-deelnemers.

Motorkleding

Voor deelname aan een CRT-dag geldt dat er gereden wordt in beschermende leren kleding, of daarmee gelijkgesteld materiaal, laarzen, handschoenen en een goedgekeurde helm. Het gebruik van een rugprotector is verplicht. Voor deelnemers welke niet over de juiste motorkleding beschikken is het mogelijk om bij de CRT-serviceunit op het paddock een leren motorpak en rugprotector te huren. Stuur vooraf even een mailt naar Heidi als je hiervan gebruik wil maken. Mailadres Heidi: info@crtholland.nl

Dynamische geluidlimiet 101 dBa

De deelnemer is verantwoordelijk voor een motorfiets welke in goede technische staat is en niet meer geluid produceert dan is toegestaan op de openbare weg.
Het totaal geproduceerde geluid per motor wordt iedere ronde dynamisch gemeten en de maximale toegestane dynamische geluidlimiet ligt bij 101 dBa. 
Ga zorgvuldig met deze 101 dBa om, het TT circuit Assen hanteert de 101 dBa limiet strikt.