Info

Coronaprotocol

Voor toegang tot het TT Circuit Assen geldt het Coronaprotocol:
- QR-code via je Coronacheck app
- negatieve Coronatest op papier
- herstelbewijs

CRT organisatie

CRT organiseert circuit-rijvaardigheids-trainingen voor motorrijders die onder deskundige begeleiding met hun eigen motor op het TT Circuit Assen willen rijden. Voor ervaren circuitrijders zijn vrij rijden sessies op iedere CRT circuitdag mogelijk.
De deelnemers rijden op hetzelfde circuit en hetzelfde asfalt waarop ook de Grand Prix- en World Superbike-rijders hun races rijden.

Klik op deze link voor de korte CRT promovideo: CRT promovideo

  • Al sinds 1992 heeft CRT ervaring met het organiseren van motorevenementen.
  • CRT organiseert Circuit Rijvaardigheids Trainingen voor motorrijders die onder deskundige begeleiding van gecertificeerde CRT instructeurs op het TT Circuit Assen willen rijden.
  • Inschrijven voor rijders die onder begeleiding willen rijden is op meerdere niveaus mogelijk.
  • Voor ervaren circuitrijders is vrij rijden op meerdere niveaus mogelijk.
  • Ervaar, besef en respecteer het vermogen van je motor en leer hiermee om te gaan bij hoge snelheden met behulp van ervaren CRT instructeurs.
  • CRT circuitdagen zijn er voor alle type motorrijders. Voor de motorrijder van de straat, voor de mooi weer rijder, voor de doorgewinterde toerrijder en voor de wedstrijdrijder.
    CRT biedt ook mogelijkheden voor groepen om deel te nemen aan een CRT circuitdag zoals bv. personeelsverenigingen of merkenclubs.
    Neem voor de mogelijkheden kontakt op met de CRT organisatie.

BMW boxer 2020.jpg

Bandenservices

Bij iedere CRT-circuitdag zijn er bandenservices van meerdere merken op het paddock aanwezig. Zij geven adviezen over bandenspanningen en kunnen banden wisselen. De bandenservices hebben nagenoeg alleen racebanden op voorraad, geen straatbanden. Deelnemers die op hun motor naar het circuit komen dragen er zorg voor dat het aantal millimeters profiel bij het naar huis rijden minimaal voldoet aan de wettelijke norm.

Technische ondersteuning

De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de perfecte technische staat van zijn motor. Mochten er zich gedurende de dag technische problemen voordoen dan kan de CRT deelnemer hiervoor terecht bij Edwin Ott Motoren in pitbox 8, welke gespecialiseerd is in Yamaha motoren, en bij de oplegger van RR Motorsports welke zich gespecialiseerd heeft in BMW motoren. Beide specialisten beheersen overigens ook over de technische achtergrond van alle andere merken motoren.

HK-Suspension

Zowel bij het rijden op een circuit als op de weg is een optimaal afgestelde vering elementair. Tijdens iedere CRT circuitdag geeft HK-Suspension een theorieblok over vering aan CRT deelnemers die voor het eerst deelnemen. Gedurende de dag stelt de veringsdeskundige in de HK-Suspension pitbox kosteloos de voor- en achtervering af van alle CRT deelnemers.

HK Suspension.jpg

Motorkleding

Voor deelname aan een CRT circuitdag geldt dat er gereden wordt in beschermende leren kleding, of daarmee gelijkgesteld materiaal, motorlaarzen, handschoenen en een goedgekeurde helm. Het gebruik van een rugprotector is verplicht.
Voor deelnemers welke niet over de juiste motorkleding beschikken is het mogelijk om bij de CRT serviceunit op het paddock een leren motorpak en rugprotector te huren. Stuur vooraf even een mail naar Heidi als je hiervan gebruik wil maken: info@crtholland.nl

Dynamische geluidlimiet 101 dBa

De deelnemer is er zelf verantwoordelijk voor dat de motor niet meer geluid produceert dan is toegestaan op de openbare weg. De maximale toegestane dynamische geluidlimiet bedraagt 101 dBA. Individuele geluidmetingen vinden niet meer plaats. Bij een dreigende overschrijding van het daggemiddelde wordt de rijtijd van de sessies ingekort.

Onboard camera's

Het gebruik van onboard camera's is alleen toegestaan als deze middels een steun is bevestigd aan de motor. Camera dient vervolgens met een zekerheidskabel aan de motor verbonden te zijn.
Het gebruik van helmcamera's is niet toegestaan.

Uitreiking CRT certificaat 2020.jpg